latinica  ћирилица
20/06/2017 |  10:20 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Србија: При крају припреме за инаугурацију Вучића

Долазак на инаугурацију предсједника Србије, Александра Вучића потврдио је велики број званичника, пише "Политика". Свечаност у Палати "Србија" биће путовање кроз српску историју, подсјећање на оно најзначајније по чему је Србија задужила свијет.
Палата Србије (фото: alo.rs) -
Палата Србије (фото: alo.rs)

како сазнаје београдска "Политика", припреме за инаугурацију се приводе крају, али се још држе у потпуној тајности. Ипак, "Политика" сазнаје да је долазак на свечаност до сада потврдио велики број предсједника, премијера, изасланика и министара.

Долазак су најавили предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић. Међу гостима ће бити предсједници из земаља региона.

Москва шаље потпредсједника Владе Дмитрија Рогозина. Из Брисела је стигла потврда да ће прослави присуствовати комесар за проширење и сусједство Јоханес Хан. У име Немачке, Вучићу ће честитати специјални изасланик Ангеле Меркел, бивши канцелар ове земље Герхард Шредер. Стигла је и потврда доласка мађарског премијера Виктора Орбана, његовог аустријског колеге Кристијан Керн и првог човека Владе Габона, Емануел Исозе Нгонде.

Стижу и престолонасљедник Уједињених Арапских Емирата шеик Мухамед бин Зајед и син краља Бахреина, шеик Ел Калифа. Долазак су најавилии високи представници два супротстављена војна блока које предводе САД и Русија али, за сада, обавјештења о доласку на инаугурацију нису стигла из званичног Вашингтона и Лондона.

Извор: РТС