latinica  ћирилица
17/06/2017 |  20:09 | Аутор: РТРС

ФИБА суспендовала Црвену звезду због Мекелеа

Свјетска кошаркашка федерација (ФИБА) суспендовала је Црвену звезду, која неће моћи да региструје нове играче, а разлог је израелски плејмејкер Гал Мекел
Црвена Звезда - Фото: nezavisne novine
Црвена ЗвездаФото: nezavisne novine

ФИБА је данас објавила листу клубова који су под суспензијом у овом тренутку када се ради о довођењу и регистрацији кошаркаша.

Један од клубова који се налазе на тој листи јесте и Црвена звезда МТС, екипа која је у великим финансијским проблемима о чему су синоћ говорили и тренер Дејан Радоњић који највјероватније одлази, као и Небојша Човић, први човјек овог клуба.

Неколико плата није исплаћено кошаркашима, али је упркос томе Црвена звезда освојила триплу круну ове сезоне. Ипак, дуговања не прашта ФИБА. Наводно је тужбу поднијело само једно лице. Како Спорт клуб сазнаје на блокаду се одлучио израелски плејмејкер Гал Мекел који је прије двије сезоне наступао за црвено-бијеле.

Посљедњи пут када је била у сличној ситуацији, Звезду су тужили Бобан Марјановић и Чарлс Џенкинс за дугове настале у сезонама 2013/14. и 2014/15. Марјановић је тада потраживао 255.000 евра, а Џенкинс 206.803 евра, али је њихов менаџер Мишко Ражнатовић изјавио да је постигнут договор о репрограму дуга.

Звезда је и прије двије године била суспендована због дугова према Рашку Катићу, Марку Симоновићу и Тадији Драгићевићу из сезоне 2013/14.

Поред Црвене звезде, на листи су још и екипе Цибоне и Олимпије.

Извор: Новости