latinica  ћирилица
29/05/2017 |  12:25 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Дом народа ПС БиХ: Нема сагласности на Измјене Закона о друмском саобраћају

У Сарајеву је почела сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ. На почетку сједнице делегати су одбили захтјев Савјета министара БиХ да се Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управи разматра по хитном поступку.
Дом народа - Фото: РТРС
Дом народаФото: РТРС

Дом народа, у другом читању, није подржао Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о међународном и међуентитетском друмском превозу чије се кључне измјене односе на рјешење које се тиче нелегалног превоза путника у међународном транспорту.

У наставку сједнице делегати би требало да разматрају Приједлог закона о измјени и допуни Закона о раду у институцијама БиХ и Приједлог закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ којима се укида право на исплату јубиларне награде за изабране и именоване званичнике у институцијама БиХ, скинуте су са дневног реда сједнице. Прихваћен је финансијски извјештај за годину која је завршена 31. децембра 2016. и годишњи извјештај за 2016, чији је подносилац Централна банка БиХ. 

Делегати би требало да дају сагласност за ратификацију Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Србије о међународном друмском превозу путника и терета.

Извор: СРНА