latinica  ћирилица
28/05/2017 |  13:12 ⇒ 29/05/2017 | 13:07 | Аутор: РТРС

СДС изабрао Главни одбор (ВИДЕО)

Скупштина СДС-а изабрала је у Бијељини нови Главни одбор од 72 члана, који ће бити допуњен са још 18 чланова по избору предсједника странке.
Бијељина - СДС - Фото: СРНА
Бијељина - СДСФото: СРНА

У проширеном Главном одбору мјесто ће, без права одлучивања, имати и предсједници општинских одбора и изабрани функционери.

Признајући да у СДС-у постоје три струје за које је рекао да их је боље назвати политичким групацијама, предсједник СДС-а Вукота Говедарица оцијенио је да странка нема проблем с тим.

"Ми у странци немамо проблем, ми имамо СДС у којој постоје различити погледи, али сви ти погледи, када се саберу, иду у једном правцу. Дакле, немамо проблем са политиком странке и то смо данас и показали", истакао је Говедарица.

Након изборне сједнице Скупштине СДС-а, потврдио је да односи са Огњеном Тадићем, који се данас није појавио на сједници, нису на виском нивоу, док је за иступ Драгана Мектића о тајкунизацији странке рекао да је беспотребан, али да ће му бити понуђено мјесто у Главном одбору странке.

"Некада када се наљути на одређене процесе у странци Мектић зна да направи један однос са својим колегама који је можда беспотребан. Ми њега знамо као и ви. Ријеч је о једном великом борцу за људска права, борцу за правду и владавину права и ја очекујем од господина Мектића да добро размисли и има мој позив за именовање у Главни одбор", рекао је Говедарица.

Коментаришући превирања у прњаворском СДС-у након изјаве Драгана Мектића да у СДС, улазе људи врло сумњивог морала, за које је општепознато да су се енормно обогатили шверцом током рата, предсједник Општинског одбора Немања Васић рекао је да не очекује осипање чланства у странци, а да је Синиша Гатарић, како је рекао, свјестан да треба да буде нешто пасивнији у органима странке.

"Драган Мектић је писмено дао оставку на чланство у општинском одбору, али остаје члан странке. Даље нисмо имали некакве контакте с њим нити смо имали некакве проблеме, а да ли ће он на нивоу СДС-а вући одређене потезе ја стварно не знам", истакао је Васић.

Драган Мектић данас није био доступан за коментар. Иако је странку прије неколико дана напустио бивши истакнути члан Божидар Васић, а прије њега и Ненад Стевандић, Златко Максимовић, Славко Дуњић, Симуна Жакула, чланови Скупштине странке данас су се, барем јавно, заклињали на јединство.

 Скупштина је данас донијела и Декларацију о стварању предуслова за напредак и развој у Републици Српској.