latinica  ћирилица
26/05/2017 |  21:27 | Аутор: РТРС

Кошаркашице Србије сигурне против Кинескиња

Женска кошаркашка репрезентација Србије побиједила је селекцију Кине са 71:66 на старту турнира у Карловим Варима, у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство.
Кошаркашице Србије - Фото: Getty Images
Кошаркашице СрбијеФото: Getty Images

Изабранице селектора Стевана Караџића су током цијелог меча контролисале резултат и дешавања на терену, па су у већем дијелу меча имале десетак поена предности.

У првој четвртини одлична је била капитен Јелена Миловановић која је убацила 13 поена без промашаја, од чега три тројке, па је Србија на први одмор отишла са седам поена предности - 26:19. Србија је у другој четвртини стекла двоцифрену предност, а на велики одмор се отишло резултатом 42:33.

Кина је на два и по минута прије краја пришла на само три поена минуса (68:65), али је Јелена Миловановић погодила тројку и ријешила питање побједника.

Најефикаснија у побједничком тиму била је Јелена Миловановић са 20 поена, Саша Чађо је дала десет, а Сара Крњић девет поена.

Данашњи меч "прескочиле" су Драгана Станковић и Адријана Кнежевић због ситнијих повреда, док су у Београду остале Ана Дабовић због повреда листа и Тијана Ајдуковић због повреде скочног зглоба.

Србија у суботу од 17.45 игра меч другог кола против Летоније, а у недјељу и против Чешке.

Извор: БЕТА