latinica  ћирилица
26/05/2017 |  19:18 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Случај "Импро"-зашто је предсједник локалне БО промијенио мишљење? (ВИДЕО)

Након прилога, које смо објавили о скидању спомен-плоче српским борцима у приједорском Импру и бурних реаговања борачких категорија, предсједник локалне борачке организације Зоран Предојевић одлучио је да промијени плочу.
Импро - Фото: РТРС
ИмпроФото: РТРС

Данас тврди да је цијела прича исполитизована, и да, како наводи, проблема није било.

Међутим, незванично, у Приједору се појавила прича да је Предојевићу пријећено након изјава које је дао о Импру, што он данас, на питање новинара, није потврдио, али ни демантовао.

Нови менаџмент тражио је уклањање плоче сматрајући да ће им она сметати приликом доласка пословних партнера, нудећи, како каже Предојевић, њено измјештање на било коју локацију о њиховом трошку, како је и наведено у јучерашњем демантију Агро холдинга.

Ипак, додаје Предојевић, уз сагласност породица погинулих одлучено је да плочу смјесте у спомен-собу у Брезичанима.

- Мислим да је то исполитизовано и да то није добро. То не служи на част никоме у овом граду,  истиче први човјек Борачке организације Приједор 

Ко је исполитизовао цијелу причу, Предојевић није рекао. Пред камером РТРС-а прије само три дана није тако говорио.

Већ наредног дана, када смо и радили наставак приче о уклањању спомен- плоче, Зоран Предојевић био је категоричан да је пређен праг толеранције Борачке организације и да ће штитити српске националне интересе.

- Борци Приједора су одбранили овај град у два наврата, 13. маја и 13.октобра 1995. и будите сигурни да су спремни да бране опет овај град ако буде потребно, Предојевићеве су ријечи.

Шта се догодило да Зоран Предојевић већ данас промијени став?

Незванично сазнајемо да су му упућене пријетње.

- Нећу ја о томе да причам да ли је или није, каже Предојевић.

Након цијеле приче која је одјекнула у јавности у Агро холдингу данас наша екипа. Припремају кажу, предузеће за званичан технички пријем.

Негирају наводе да се месо коље уз ригорозне вјерске обреде, већ према званичном Халал стандарду. Кажу, посла има за све.

- Нека се јаве породице погинулих бораца, не знам сад тачно колико их је. Ми смо у прилици да понудиомо њиховој дјеци посао. Ја вам сад отворено кажем- то је приоритет. Ако нису месари и у тој струци, обучићемо их да раде, каже Младен Босанчић, заступник Агро холдинга за Републику Српску.

Прича око спомен -плоче попримила је такве размјере да је још синоћ уже руководство приједорске борачке организације донијело одлуку да се из свих предузећа у граду која пређу у приватне руке уклоне спомен плоче-палим борцима и ставе у спомен-собу.