latinica  ћирилица
26/05/2017 |  18:47 ⇒ 27/05/2017 | 10:28 | Аутор: РТРС

Зашто је министар саобраћаја Неђо Трнинић остао без подршке СНСД-а? (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Општински одбор ове странке у Братунцу представља глас разума, и истински глас српског народа, с обзиром на локалну политику ДНС-а и СДС-а, које су политички значај дале Странци демократске акције, која је у мањини.
Неђо Трнинић - Фото: СРНА
Неђо ТрнинићФото: СРНА

Разочаран је понашањем министра саобраћаја Неђе Трнинића, који је у име ДНС-а, у Братунцу главни човјек за то што је ова странка изабрала СДА, умјесто њих.

Трнинић тврди да је Додик о свему погрешно информисан. Поручује да је ДНС у овој општини побједничка странка, и да сарађује са свима који су спремни на то.

Сумње нема, ДНС, коалициони партнер на нивоу Српске, преварио је нашу политичку партију у Братунцу и отишао у неку другу већину, јасан је став првог човјека СНСД-а Милорада Додика. Најавио је озбиљан разговор са коалиционим партнером и поручио - није поштено да будемо заједно у предизборној кампањи и подржимо њихове кандидате, а они нас на крају преваре.

- Замислите те локалне политике које дозвољаваја да СДА, која је у политичкој мањини, има највећи политички значај, а то су му дали СДС и ДНС само да би они имали неку малу корист у том смислу, каже Додик.

Прозвани Трнинић тврди да је ријеч о неспоразуму и да је Додик погрешно информисан од њиховог општинског одбора. Каже, да већ дуже вријеме не цвјетају руже на релацији ДНС - СНСД у Братунцу.

- ДНС је у Братунцу побједничка странка и сарађујемо са свим странкама које су спремне на сарадњу. Не знам да то може бити разлог, али ако је то, онда сам ја без ријечи, истиче Трнинић.

ОФФ: Јасно се види да ниво заступљености кадра на републичким функцијама, које постоје у Братунцу, није адекватан, каже Додик. Поручује да је ДНС извршио монопол и обећава да ће то бити промијењено.

Мора да се испоштује коалициони договор, а то је 65 одсто СНСД-у, 20 ДНС и 15 СП.

- Ми не можемо више да сматрамо да је наш партнер Неђо Трнинић, који је овдје у име ДНС-а главни човјек, тако да ће наша подршка за оно што јесте - министар у Влади Српске - бити ускраћена,к атегоричан је Додик.

- Све у животу што сам радио, мислим да сам радио одговорно и честито и да имам добре резултате, па и као министар. Ако се оцјиени да сам ја сметња неким коалиционим односима, а ја сам иначе дисциплинован, ја ћу то у сваком случају прихватити, каже Трнинић.

Додик је увјерен како ће се политичка ситуација у Братунцу убрзо промијенити и да ће СНСД имати подршку довољног броја одборника, како би се поставило и питање повјерења начелнику ове општине.