latinica  ћирилица
26/05/2017 |  13:11 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Ролан Гарос: Новак на Надала у полуфиналу!

Новаку Ђоковићу ће на путу ка одбрани трофеја на Ролан Гарос први ривал бити Марсел Гранољерс.

Новак ће у првом колу играти против Гранољерса, 76. тенисера свијета. Њих двојица су до сада играла три пута и сва три пута је Новак био успјешнији. Посљедњи пут су снаге одмјерили 2013. у Шангају када је Новак славио са 6:2, 6:0.

За Ђоковића не би то требало да буде тежак задатак, а у другом колу, врло је могуће да ћемо гледати српски дерби. Наиме, Новакови потенцијални противници биће или Јанко Типсаревић или Жоао Соуса (Бразил).

У трећој рунди, када почињу да се укрштају носиоци Ђоковић би могао да игра против Мише Зверева (32, Њемачка), док га у четвртој рунди чека вјероватно Француз Лика Пуј.

Ђоковића озбиљни испити чекају од четвртфинала у којем му је тада један од потенцијалних противника Доминик Тим, док би га у полуфиналу чекао дуел против Рафаела Надала, а у финалу против Ендија Мареја.

Осим Ђоковића и Типсаревића, Србија ће имати још двојицу представника Виктора Троицког који ће у 1. колу играти против Руса Евгенија Дондкоја и Душана Лајовића чији ће противник на старту бити Бразилац Белучи.

Новак Ђоковић и Гарбиње Мугуруса као актуелни шампиони, унијели су пехаре који су у претходна 365 дана красили њихове витрине.

Официјелни спикер се нашалио са Новаком и казао му да изгледа као на почетку каријере, јер има новог тренера и спонзора, на шта се Ђоковић насмијао.

- Осјећам се више француски. Шалу на страну, сјано је вратити се овдје и присјетити се успомена од прошле године. Био је то врхунац моје каријере, заједно са породицом сам прославио тај успјех. Доста година сам покушавао да освојим овај трофеј и остварио сам посебан однос са француском публиком. Моји снови су се остварили када сам освојио Куп мускетара рекао је Ноле на жријебању.

Први носилац турнира Енди Мари играће против Андреја Кузњецова у првом колу, док ће ривал Рафаелу Надалу бити Беноа Пер.

Трећи носилац Стан Вавринка турнир почиње против квалификанта у Маријевој половини жреба, а шампион Рима Александар Зверев игра са искусним Фернандом Вердаском.

Што се тиче женског турнира, Јелена Јанковић ће у првом колу играти са ривалком која дође из квалификација, у чијој завршници данас наступа Александра Крунић.

Најинтересантнији парови прве рунде су Кербер – Макарова, Плишкова – Женг, Халеп – Чепелова, Мугуруса – Скјавоне, Киз – Барти, Пуиг – Винчи, Квитова – Босеруп.

Потенцијални дуели у четвртфиналу су Мугуруса – Цибулкова, Кербе – Кузњецова, Свитолина – Халеп, Конта – Плишкова.

Турнир у Паризу почиње у недјељу.

Извор: Блиц