latinica  ћирилица
26/05/2017 |  13:07 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Додик: ДНС није наш партнер у Братунцу

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да Општински одбор СНСД-а Братунац представља глас разума и истински глас српског народа на подручју ове општине, с обзиром на локалне политике ДНС-а и СДС-а које су најзначајнији политички значај дале СДА која је у политичкој мањини.
Милорад Додик у Братунцу, састанак са ОО СНСД-а - Фото: РТРС
Милорад Додик у Братунцу, састанак са ОО СНСД-аФото: РТРС

"ДНС, који је коалициони партнер СНСД-а на нивоу Републике Српске, преварио је нашу политичку партију у Братунцу и отишао у неку другу већину. Ми не можемо више да сматрамо да је наш партнер Неђо Трнинић, који је овдје у име ДНС-а главни човјек, тако да ће наша подршка за оно што јесте - министар у Влади Српске - бити ускраћена", рекао је Додик новинарима у Братунцу након посјете Општинском одбору СНСД-а.

Он је поручио да СНСД не жели људе који покушавају да, користећи републичке функције, злоупотребљавају и девастирају друге политичке партије и субјекте.

"О томе ћемо, наравно, разговарати, јер није фер, нити политички коректно то што се ради. Није поштено да будемо заједно у предизборно вријеме и да дамо подршку њиховим кандидатима, а да они овако безочно изврше превару", рекао је лидер СНСД-а.

Он је нагласио да је веома незадовољан понашањем Трнинића и у том смислу сматра да није фер ни да СНСД подржавамо било какаво његово виђење ствари, нити било шта гдје би требало да добије гласове СНСД-а.

Додик је навео да се јасно види да ниво заступљености кадра на републичким функцијама које постоје у Братунцу није адекватан.

"ДНС је извршио монопол и то се мора промијенити и биће промијењено у наредном времену. Мора да се успостави ниво онога што јесте коалициони договор, а то је 65 одсто СНСД-у, 20 одсто ДНС и 15 одсто СП. То ћемо урадити без оклијевања и у то могу да буду сигурни сви", истакао је Додик.

Он је захвалио људима у Општинском одбору СНСД-а у Братунцу што су издржали то шиканирање и што данас представљају глас разума и истнски глас српског народа у тој општини.

"Замислите те локалне политике које дозвољаваја да СДА, која је у политичкој мањини, има најзначајнији политички значај, а то су му дали СДС и ДНС само да би они имали неку малу корист у том смислу", каже Додик.

Са друге стране, каже Додик, у локалном парламенту је 12 одборника из српске националне структуре и да очекује да ће убрзо бити обезбијеђено довољно одборника, 13, 14 како би се могло поставити и питање повјерења начелнику општине и како би се могла проводити нова локална политика знатно другачија од ове коју проводи актуелна локална властв, прије свега, због људи који живе у тој општини.

"Драго ми је што видим овдје одлучност људи за то. С тога ми настављамо да идемо даље за добробит општине Братунац и њених становника. Наш партнер овдје није ДНС и то ћемо рашчистити у општини", рекао је Додик, изразивши захвалност Општинском одбору СНСД-а Братунац који је успио да ојача општинску организацију.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да овај општински одбор има подршку руководства странке, као и њихове активности у смислу консолидације и јачања, свјесни важности и потребе да се окупљају све позитивне политичке партије које разумију важност очувања националних интереса.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Братунац Славица Јовановић рекла је да је овај одбор тренутно најјача политичка групација у Братунцу и најјачи политички клуб са пет одборника.

"Тренутно смо у опозицији, али као и свака политичка партија која жели успјех и бољитак својој средини боримо се да освојимо локалну власт. Перманентно радимо на томе да грађанима Братунца буде боље и да политику СНСД-а са републичког нивоа спустимо и на локални ниво, јер сматрамо да ће то у сваком случају бити много боље и корисније за грађане Братунца, него када се води једна деструктивна и лоша политика", истакла је Јовановићева, захваливши Додику и Цвијановићевој на посјети Општинском одбору Братунац.

Извор: Срна