latinica  ћирилица
26/05/2017 |  12:56 | Аутор: РТРС

Дачић демантовао - Скопље није затражило повлачење Живаљевића

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић демантовао је наводе појединих медија да је званично Скопље затражило повлачење савјетника српске амбасаде Горана Живаљевића из Амбасаде Србије у Македонији.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

"То су потпуне неистине", рекао је Дачић, преносе београдски медији.

Дачић је казао да се амбасадор Србије у Скопљу Душанка Дивјак Томић одазвала позиву македонског Министарства спољних послова ради разговора о присуству Горана Живаљевића у Собрању у ноћи када је дошло до насиља између грађана и посланика.

Он је казао да је разговор Томићеве у македонском Министарству спољних послова био коректан и без било каквог помињања повлачења Живаљевића или протјеривања, те без уручивања демарша српском амбасадору.

Позивајући се на своја сазнања, македонски медији јавили су раније да је званично Скопље затражило повлачење Живаљевића.

Амбасадор Србије је на разговор у македонско министарство позвана јуче, а након тог разговора новинарима је казала да је све у вези са случајем Живаљевића "већ речено".

Живаљевић је раније потврдио да је поменутог дана био у Собрању, али због посла који обавља, односно да је посматрао да ли можда у насиљу учествују српски држављани, навијачи или екстремисти.

Извор: Срна