latinica  ћирилица
26/05/2017 |  09:35 | Аутор: РТРС

Кајакаши првог дана изборили два финала

Првог дана Свјетског купа у кајаку и кануу спринт у Сегедину, оба репрезентативца Србије који су наступили пласирали су се у финале у својим категоријама.
Кајакаши Србије - Фото: РТС
Кајакаши СрбијеФото: РТС

Вук Радовановић  је обезбиједио мјесто у финалу директно из квалификација у категорији КЛ2 на 200 метара, пошто је трку завршио на трећем мјесту. Први је кроз циљ прошао Маркус Менди Свобода из Аустрије, а други је био Федерико Манкарели из Италије. Финале у категорији КЛ2 весла се сутра.

Арсен Арсеновић који се такмичи у категорији КЛ3, мјесто у финалу обезбиједио је кроз полуфинале. Арсен је трку у квалификацијама завршио на четвртом мјесту пошто је 200 метара извеслао за 42.245 секунде. Место у финалу изборио је освајањем првог мјеста у полуфиналу (42.806 ).

Финале у категорији КЛ3 весла се такође сутра.

Други Свјетски куп у Сегедину уједно је и друго изборно такмичење за састав сениорске репрезентације која ће на Првенству Европе, које се у јулу одржава у Пловдиву, бранити боје Србије.

Данас пријеподне у квалификацијама ће се надметати осморо српских представника, док ће у поподневном програму на старт у квалификацијама такође изаћи осморо српских кајакаша.

Извор: Б92