latinica  ћирилица
25/05/2017 |  20:26 | Аутор: РТРС

Саботажа у Универзитетско - клиничком центру Републике Српске?

Полиција истражује опасну саботажу на цијеви за кисик која оджава живот пацијената у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске, сазнаје “ЕуроБлиц“.
УКЦ Бања Лука (Фото:banjaluka.com) -
УКЦ Бања Лука (Фото:banjaluka.com)

Како пише "Евроблиц" инцидент који се догодио прије неколико дана потврдила је Мирна Миљановић портпарол МУП РС која је рекла да полиција проводи истрагу, али није могла да саопшти више детаља.

Извор “ЕуроБлица“ из МУП - а РС тврди да се у почетку није сумњало да се ради о опасној саботажи која је могла имати тешке посљедице по животе људи, или по живот одређене особе која је евентуално била на мети непознатих нападача. Како се наводи, обезбјеђење Универзитетско- клиничког центра Републике Српске пријавило је Полицијској управи Бањалука да је почетком маја дошло до оштећења на једној цијеви, те да се ради о мањој материјалној штети.

Полиција је након запримљене пријаве одмах упућена у УКЦ и након краћег времена открили су да се не ради о обичној цијеви, већ о систему који је неопходан за одржавање живота. Наиме, утврђено је да је неко намјерно пресјекао цијев која доводи кисик пацијентима.

Извор: ЕвроБлиц