latinica  ћирилица
25/05/2017 |  17:05 | Аутор: РТРС

Суђење за "Велики парк"

Бивши припадник резервног састава полиције у касарни у Лукавици, Срђан Тешановић, рекао је у данашњем наставку суђења у предмету "Велики парк" да у априлу 1992. године, када је требало да врати транспортер који се покварио у близини сарајевског аеродрома, у њему није затекао резервисте ЈНА, али да је касније сазнао да су заробљени и послије убијени.
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија Каркин - Фото: СРНА
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија КаркинФото: СРНА

Свједок Тужилаштва БиХ, полицајац Алмир Вејо, истакао је да је сазнавши за транспортер који је слетио са пута у насељу Добриња, на мјесту догађаја видио возило којем је спала гусјеница. Рекао је да су војнике одвели у просторије мјесне заједнице, гдје се налазила испостава Полицијске станице сарајевске општине Нови град. Додао је да никада није чуо шта је даље било са заробљеним војницима.

У предмету "Велики парк" суди се бившем команданту Специјалне јединице МУП-а такозване републике БиХ Драгану Викићу и још тројици лица оптужених за ратне злочине против осам заробљених припадника ЈНА српске националности 1992. године у Сарајеву. За ратне злочине над припадницима ЈНА, осим Викића, оптужени су бивши министар унутрашњих послова такозване републике БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Извор: СРНА