latinica  ћирилица
25/05/2017 |  12:37 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Деманти Агро Холдинга на прилог РТРС-а

Компанија д.о.о. Агро Холдинг, Бошњачких шехида 1 Цазин послала је деманти на прилог наше телевизије од 23.05.2017 под називом "Скандалозно - У Месној индустрији "Импро" нема мјеста за спомен-плочу српским борцима!" . Деманти преносимо у цјелости.
Агрохолдинг - лого (Фото: илустрација) -
Агрохолдинг - лого (Фото: илустрација)

Поштовани,

Због низа неистина изнесених 23.05.2017. године у тексту под насловом “Скандалозно - У Месној индустрији "Импро" нема мјеста за спомен-плочу српским борцима!“ а у циљу цјеловитог и истинитог информирања јавности те у складу са Кодексом за штампу и онлине медије који је објавило Вијеће за штампу Босне и Херцеговине, захтијевамо да на web страници, на истој позицији на којој је објављен поменути текст, објавите деманти.

Такођер уколико је прилог истог садржаја објављен у Вашим информативним емисијама, захтијевамо да у истима објавите и деманти.

Од Вас тражимо да и текст демантија објавите у цјелини, како слиједи а уколико то не урадите против вас ће бити упућена пријава Жалбеној комисији Вијећа за штампу и Регулаторној агенцији за комуникације.

У низу дезинформација којима текст обилује највећа и најзлонамјернија је свакако ничим поткријепљена, непровјерена и нетачна тврдња аутора текста “да је прва одлука коју је нови власник увео уклањање спомен плоче за пет погинулих бораца ВРС, радника Импра.“

Власник није својевољно уклонио спомен плочу. Борачкој организацији Приједор, је понуђено да спомен плоча буде постављена испред круга фабрике како би јој без обзира на радно вријеме, и да ли је капија фабричког круга отворена или не, у свака доба било могуће приступити и изразити пијетет према страдалима. Из борачке организације су бољим рјешењем сматрали премјештање спомен плоче у спомен собу у Мјесној Заједници Брезичани која је у непосредној близини фабрике.

Ми из Агро Холдинга смо у свако доба спремни са породицама страдалих и представницима борачких организација разговарати и наћи најбоље рјешење које ће задовољити све заинтересоване стране.

Такођер изнесеним дезинформацијама везаним за начин рада који се одвија по Халал стандарду наносите штету угледу месне индустрије Агро Холдинг.

Халал стандард почива на превентивно-проактивној методи те је компатибилан са међународним стандардима управљања квалитетом (ИСО, ХАЦЦП и други). Карактеристике халал производа су прихватљиве за све животне доби и за припаднике свих конфесија, гарант су здравствено исправних производа те су присутни на свим подрјучима свијета као додатна контрола која обезбјеђује сигурност квалитете, стога халал храну препоручује и Свјетска здравствена организација.

Халал тржиште чини популација од 1,6 милијарди људи у свијету а глобално тржиште халал производа и услуга је процијењено на 2.770 милијарди америчких долара. Све озбиљне корпорације из Европе које се баве производњом и извозом хране окрећу се халал стандраду јер им омогућава годишњи пласман од више стотина милиона еура халал цертифицираних производа широм свијета.

Такођер, покретање фабрике која је у потпуности ремонтована и у чију су ревитализацију уложена огромна средства доноси вишеструку корист не само за Приједор, већ и за Босну и Херцеговину, јер значи запошљавање, стварање дохотка и повећање извоза.

Агро Холдинг са радом и откупом креће већ идуће седмице а још једна неистина у вашем злонамјерном тексту “Да од тога немају ништа ни овдашњи ситни произвођачи стоке, показује чињеница да цазински власници у оквиру своје производње имају и узгој говеда“ није провјерена а тиме ни сасвим тачна.

Агро Холдинг има своју производњу али и капацитет за откуп, стога позивамо пољопривреднике и будуће кооперанте да нам се јаве како бисмо од њих откупили јунад и телад, јавити се могу на бројеве телефона 052 334 536, 061 580 680 или на емаил адресу agroholdingprijedor@gmail.com

Иза куповине не стоје како сте тенденциозно навели “неки од бивших чланова Исламске заједнице у БиХ“ и додали да новац “наводно стиже из арапских земаља“. Месну индустрију Импро купила је босанскохерцеговачка компанија Агро Холдинг којој оваквим извјештавањем каљате углед и наносите штету.

Подсјетићемо да је некадашњи месни гигант 2011. године затворен те да је стотину радника остало на улици. Агро Холдинг креће са радом што значи и запошљавање бивших и нових радника у погонима.

План је у првој фази запослити 60 људи, водећи се првенствено струковним референцама али и пазећи на осјетљиви национални баланс. Мјеста ће бити за бивше раднике који у међувремену нису пензионисани али и повратнике, као и млади кадар који тражи запослење.

У циљу цјеловитог и истинитог информирања јавности, захтијевамо да у информативном програму и web страници, на истој позицији на којој је објављен поменути текст, објавите демантиј достављен редакцији.

С поштовањем

Младен Босанчић

Представник Агро Холдинга за Републику Српску

066 800 693