latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:48 ⇒ 16:38 | Аутор: РТРС

Звиздић да престане - није "премијер БиХ"

Потпредсједик СНСД-а Марко Видаковић нагласио је да БиХ нема владу нити премијера, те да је крајње вријеме да предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић престане да се представља као "премијер БиХ".
Марко Видаковић - Фото: РТРС
Марко ВидаковићФото: РТРС

"БиХ није држава, већ државна заједница, па према томе нема ни владу, нити премијера, а по дешавањима из Парламентране скупштине БиХ видимо да више нема ни Савјет министара који може да ради у пуном капацитету", рекао је Видаковић коментаришући синоћњи састанак функционера земаља Западног Балкана са високи представником ЕУ Федериком Могерини у Бриселу који је представљен као њен сусрет са "шест премијера".

Подсјетивши да је Савјет министара помоћно тијело Предсједништва БиХ, Видаковић је нагласио да је "Звиздић само један у низу више хиљада чиновника заједничких институција БиХ".

Видаковић је подсјетио да су сва оперативна, институционална, инфраструктурна питања, као и низ других питања у надлежности ентитета - Републике Српске и Федерације БиХ, чији су премијери Жељка Цвијановић и Фадил Новалић.

Извор: Срна