latinica  ћирилица
24/05/2017 |  13:14 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

БЛ- Фудбалери Борца и Крупе код градоначелника

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је финална утакмица Купа града у фудбалу круна врло успјешне сезоне за учеснике финала Борац и Крупу.
Радојичић са фудбалерима Борца и Крупе (Фото: Александар Чавић) -
Радојичић са фудбалерима Борца и Крупе (Фото: Александар Чавић)

Радојичић је након пријема за фудбалере Борца и Крупе рекао да му је драго да су данас сви заједно у Градској управи, те честитао Борцу и Крупи на сјајним резултатима у протеклој сезони.

- Први пут, Бањалука ће од наредне сезоне имати два премијерлигаша и то нас посебно радује. Град Бањалука чини све што може да обезбиједи адекватне услове за тренирање нашим клубовима, а мислим да се изградња помоћног терена код Градског стадиона показала као пун погодак - нагласио је Радојичић.

Тренер Крупе Слободан Старчевић рекао је да је радостан због успјеха ова два клуба и због тога што ће Бањалука коначно имати два клуба у најјачем рангу такмичења.

- То је велики добитак за све нас. Није ријеч само о сениорским екипама, већ и подмлатку. Око 500 дјеце имаће разлог више да тренира и игра у јакој конкуренцији - навео је Старчевић и додао да ће Крупа у финалу наступити у најјачем саставу, без обзира на то што за викенд има обавезе у Премијер лиги.

Шеф струке Борца Вуле Тривуновић нагласио је да је сутрашња утакмица идеална прилика за овај клуб да види гдје се тренутно налази у односу на премијерлигаше.

- Радује ме чињеница да је Борац још прије мјесец дана обезбиједио повратак у Премијер лигу, а драго ми је и да је колега Старчевић остварио одличне резултате са Крупом. Вјерујем да ће ови успјеси бити додатни подстрек и једнима и другим да достојно идуће сезоне репрезентујемо наш град у Премијер лиги, те да једни другима будемо само још већи мотив за боље резултате - додао је Тривуновић.

Финална утакмица Купа града игра се 25. маја, на Градском стадиону. Ова утакмица се налази у програму обиљежавања славе града - Спасовдана.

Извор: СРНА