latinica  ћирилица
24/05/2017 |  12:51 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Модрича: Састанак о санацији штете након јучерашњег невремена (ВИДЕО)

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед и начелник општине Модрича Милан Крекић, разговарали су данас о ситуацију у тој општини након јучерашњих временских непогода.
Модрича - невријеме - Фото: СРНА
Модрича - невријемеФото: СРНА

Разговарано је о укључивању машинског тима Републичке управе цивилне заштите у рашчишћавање појединих локалних путних комуникација које су непроходне због бујичних наноса. У модричким мјестима Врањак и Копривна, усљед невремена са јаком кишом излиле су се Велика и Мала ријека и причиниле штету на локалним путевима.

Бујице су уништиле путеве у Копривни, дијелу Врањка, Ријечанима и Бабешници. На рашчишћавању путева ангажоване су грађевинске машине, а комисија ће процијенити штету. Из Републичке управе цивилне заштите саопштено је да су нека домаћинства у којима живе стара лица путно одсјечена.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске помоћи ће општини Модрича у санацији штете коју је синоћње јако невријеме причинило пољопривреди и путној инфраструктури, најавио је помоћник министра пољопривреде Чедомир Стојановић.

"Када се процијени штета, опредијелићемо се колико можемо помоћи Модричи", рекао је Стојановић новинарима у мјесту Копривна код Модриче, гдје је са начелником Модриче Младеном Крекићем и директором Републичке управе цивилне заштите Милетом Међедом посјетио заселак Мала ријека у коме је водена бујица оштетила локални пут и причинила штету на пољопривредним усјевима.

Стојановић је похвалио брзо ангажовање општинских структура на санацији штете и заштити људи.

Он је подсјетио да Влада Републике Српске и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у великој мјери помажу Модричу у заштити од поплава.

"Имамо низ пројеката које смо завршили у Модричи и они се углавном односе на регулацију ободних канала и насипа на ријеци Босни", рекао је Стојановић.

Он је напоменуо да ће наредне године почети изградња великог насипа на ријеци Босни у насељу Добор. "Пројекат вриједан 4.000.000 евра биће финансиран кредитним средствима Европске инвестиционе банке", изјавио је Стојановић.

У мјестима Врањак и Копривна, због невремена праћеног јаком кишом које је јуче поподне захватило дио општине Модрича, излиле су се Велика и Мала ријека које су причиниле штету на локалним путевима.