latinica  ћирилица
22/05/2017 |  22:43 | Аутор: РТРС

Звезда савладала ФМП

Кошаркаши Црвене звезде забиљежили су нову побједу у оквиру десетог кола Суперлиге, пошто су на свом терену савладали екипу ФМП-а са 77:69. Мега у гостима савладала екипу Вршца.

Звезда је деветом побједом из десет одиграних утакмица задржала прво мјесто на табели Суперлиге, а до побједе против ФМП-а стигли су без превише муке.

Огњен Кузмић био је најефикаснији у побједничкој екипи са 16 постигнутих поена, док је на другој страни најбољу партију пружио Александар Бурсаћ са 19.

Црвено-бијели су већ послије прве четвртине имали предност од 25:16, до краја треће четвртине стекли су и 15 поена предности, али су играчи ФМП у посљедњој дионици постигли чак 27 поена и тако успјели да ублаже пораз. 

Мали проблем за тренера Дејана Радоњића може да представља повреда Марка Симоновића, који је у другој четвртини незгодно доскочио и више се није враћао на терен.

Кошаркаши Мега Лекса савладали су у гостима екипу Вршца са 92:87 и забиљежили изузетно значајну побједу која их држи на четвртом мјесту на табели, које води у АБА лигу наредне сезоне. 

Извор: РТС