latinica  ћирилица
21/05/2017 |  13:17 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Црнадак: Тачно је да је гласачки листић најмјеродавнији

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак саопштио је данас да дијели мишљење предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић да је гласачки листић најмјеродавнији, али да су њени коментари о дипломатско-конзуларној мрежи БиХ смијешни.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

"На листићу пише да је Младен Иванић, тадашњи предсједник ПДП-а, на задњим изборима имао више гласова од ње и да је она апсолутни губитник, односно `лузер`, како то каже њен страначки шеф Милорад Додик", наводи се у Црнатковој изјави за јавност достављеној Срни.

У реаговању на јучерашње изјаве премијера Српске, Црнадак је рекао да су њени коментари о дипломатско-конзуларној мрежи "смијешни и да само показују колико је за Републику Српску добро што госпођа Цвијановић, након пораза на изборима за члана Предсједништва БиХ, није успјела ни у својој другој намјери - да постане министар иностраних послова БиХ".

"Позивам је да мање гледа у туђа дворишта, те да се бави својим послом, односно да, за почетак, научи процентни рачун, јер својим изјавама уноси немир у народ и потпуно срозава функцију предсједника Владе Републике Српске", навео је Црнадак.

Црнадак је у изјавио навео да не жели да са Цвијановићевом полемише о клириншком дугу Руске Федерације.

"Само ћу поновити да за десет година владавине СНСД-а у Савјету министара БиХ није постигнут договор о томе, него је то урадио Савјет министара БиХ у којем се налазе ПДП и Савез за промјене. Ипак је најважније да смо то направили и да ће Република Српска ускоро добити 60 милиона КМ и уопште нам не смета што госпођа Цвијановић као папагај понавља да је то њена заслуга", навео је Црнадак.

Извор: Срна