latinica  ћирилица
20/05/2017 |  16:05 ⇒ 21:04 | Аутор: РТРС

У Љесковцу код Бијељине њемачка компанија проширује производне погоне (ВИДЕО)

Предузеће С.Е.П. из Љесковца код Бијељине, које производи дијелове за аутомобиле, купила је њемачка Компанија ПАСС, која има још девет фабрика широм Европе.
Нове инвестиције у Љесковцу - Фото: РТРС
Нове инвестиције у ЉесковцуФото: РТРС

У Љесковцу већ проширују производне погоне. У њима би до почетка октобра требало да буде запослено још 150 радника.

Предузеће сада запошљава 110 радника ,већином женске радне снаге. Производи дијелове за проток течности у аутомобилима, резервоаре и бризгаљке за прање вјетробранских стакала. Све су, преко досадашњег власника фирме СЕП, пласирали широм Европе и позитивно пословали протеклих 10 година. Радници од новог власника очекују више посла и још боље услове.

У завршној фази су припреме за изградњу нове производне хале, површине 2.800 квадратних метара, пристижу савремене машине из Пољске и Њемачке, а десетак младих радника из Бијељине упућено је на специјализацију у ПАСС-ову фабрику у Пољску.

- Сада са ПАСС-ом проширујемо у Европи тржиште, реномиране куће као што је Волво, БМW, Мерцедес, јер је компанија ПАСС много звучнија, каже Радо Малетић, директор предузећа ПАСС.

Из фирме ПАСС најављују градњу још два нова производно-складишна објекта, чиме се отвара перспектива и за нова запошљавања. За нове погоне биће потребна јача и квалитетнија струја, па се ових дана раде нове трафостанице и приступне саобраћајнице. Планови су да у овом предузећу за три године буде запослено 700 радника.