latinica  ћирилица
20/05/2017 |  14:21 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Ђокић: Коалиција на нивоу БиХ се распала

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да се коалиција на нивоу БиХ распала и да Савјет министара БиХ данас нема већину.
Бањалука - Петар Ђокић - Фото: РТРС
Бањалука - Петар ЂокићФото: РТРС

"Савјет министара БиХ онако плута, блокиран је врло често у својим активностима, а таква је и Парламентарна скупштина БиХ. Група странака која има власт у БиХ показала је да не умије вршити власт, те да није успјела сачувати стабилност и за двије године запали су у озбиљну кризу", рекао је Ђокић данас новинарима у Бањалуци.

Ђокић је увјерен да ће они ту кризу врло тешко превазићи, осим ако им неко са стране не нареди да морају бити добри и да се дисциплинују.

Коментаришући изјаву министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка да је опозиција на 201 страници документа написала због чега тражи смјену Владе Републике Српске, али да власт ако може бар на пола странице напише шта то не ваља у Савјету министара БиХ, Ђокић је рекао да по томе какав је и како функционише Савјет министара БиХ и какве су институције БиХ може да се напише 500 страна.

"Сваки дан имате писати нешто о њима, а да имају квалитета и резултате они би данас имали и уређене односе унутар те коалиције", истакао је Ђокић.

Коментаришући СДС-ов позив ДНС-у да у парламенту Републике Српске блокира продају Олимпијског центра /ОЦ/ Јахорина као што је био случај са Рудником жељезне руде "Љубија", Ђокић је рекао да се не продаје ОЦ Јахорина, већ да је на сједници Владе Републике Српске било говора о рјешавању питања функционисања угоститељских објеката који тренутно не функционишу.

Ђокић, који је и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, рекао је да је Влада процијенила да би требало наставити процес приватизације и омогућити инвестирање у те објекте како би били побољшани капацитети на овој планини.

"Ако би и дошло до такве приватизације, процјена је да би сав новац који би се ту стекао требало уложити у даљи развој ОЦ Јахорина, прије свега у побољшање вертикалних транспорта и осњежавање", закључио је Ђокић.

Извор: СРНА