latinica  ћирилица
20/05/2017 |  12:22 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Исплата клириншког дуга у новцу - резултат разговора институција Српске и Русије

Предсједнца Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да за исплату клириншког дуга БиХ у новцу, а не у роби, како је био случај са другим земљама, треба првенствено захвалити Руској Федерацији.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Такође, то је резултат разговора које су институције Српске водиле са руском страном прије него што је СДА увела партије Савеза за промјене у власт на нивоу БиХ, иако су изгубили изборе", рекла је Цвијановићева.

На питање Срне да прокоментарише изјаву министра иностраних послова у Савјету министара БиХ Игора Црнатка да очекивана уплата клириншког дуга показује да није истина да странке СзП коче долазак средстава у Републику Српску, Цвијановићева је оцијенила да је то "посипање пепелом".

"Тако да у Црнатковој изјави не видим ништа осим потребе да партијама СзП припише заслуге које им не припадају, јер знају да је јавност прозрела њихову сарајевску политику. Кад год су били у прилици да одлучују о доласку средстава у Републику Српску, урадили су све или да блокирају или да одгоде или да умање средства намијењена грађанима Српске", нагласила је Цвијановићева.

Да је власт на нивоу БиХ била озбиљна у вези са клириншким дугом, рекла је премијерка Српске, тај новац би био уплаћен до августа прошле године.

Извор: СРНА