latinica  ћирилица
20/05/2017 |  08:42 ⇒ 08:43 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

Услови за вожњу на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су повољни, фреквенција возила је умјерена, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

У ФБиХ данас ће због међународне бициклистичке утрке "Тузла 25. мај" возила саобраћати успорено на магистралном путу Тузла-Тојшићи-Калесија-Мраморови-Сапна-Тојшићи-Тузла у периоду од 12.00 до 14.30 часова.

Из АМС моле возаче да овом дионицом возе опрезно и да поштују упутства полиције и овлаштених лица из пратње.

На путевима на којима се изводе радови, саобраћај се одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију, чије поштивање је обавезно.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без посебних ограничења, по сувим коловозима.

Успорено се саобраћа у мјесту Ребровац, на дионици магистралног пута од Бањалуке до Челинца, због санације клизишта и реконструкције коловозног застора.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицима магистралног пута Власеница-Хан Пијесак један, те на раскрсници у Милићима, дионице магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

У току је санација коловоза кроз град Требиње, па се теретни саобраћај из правца Љубиња преусмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом Требињских бригада.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на локалитету Маховљанске петље, на магистралном путу Нова Топола-Клашнице, од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионицама магистралних путева Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац, на магистралном путу Градишка-Бањалука у Клашницама, на дионици Брчко-Лончари у насељу Горица, те на путу Клашнице један-Прњавор и на регионалном путу Прњавор-Станари.

Упорено је саобраћа и на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака.

У мјесту Бобовишта у ФБиХ у току је деминирање терена због чега свакодневно од 7.00 до 17.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја на магистралном путу Требиње-Иваница.

Због радова у мјесту Доњи Тичићи долази до обуставе саобраћаја на регионалном путу Биљешево-Какањ у периодима од 9.00 до 15.00 и од 17.00 до 21.00 час. У осталом периоду возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Радови су актуелни на ауто-путу Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, као и на магистралним путевима Јабланица-Мостар, Бугојно-Купрес и Мостар-Широки Бријег.

Због радова који још трају на подручју Хрватске, повремено се формирају колоне возила на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

Извор: СРНА