latinica  ћирилица
19/05/2017 |  21:07 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

Бањалучка пивара продата за 24,77 милиона КМ

Инвестициони фонд Алтима Партнерс продао је Бањалучку пивару за 24,77 милиона КМ.
Нектар пиво - Фото: РТРС
Нектар пивоФото: РТРС

У блок пословима који су реализовани данас на Бањалучкој берзи, продато је 18.658.935 дионица Бањалучке пиваре, што процентуално износи 89,81 посто. То значи да су своје власничке удјеле продали "Altima global special situations fund LTD" и "Altima UK value investments limited" који су заједно посједовали око 90 одсто дионица Бањалучке пиваре, јавља портал Индикатор.ба.

Ко је купац још није познато, али је врло могуће да је продаја повезана са купопродајом 51 одсто Пиваре Тузла, јер се као купац тузланске пиваре појавио управо лондонски инвестициони фонд Алтима Партнерс. Није још потврђено, али постоји вјероватноћа да иза ових аквизција стоји купац који је преко Алтиме Партнерс преузимањем двије пиваре "поклопио" бх. тржиште, пише портал.

У пословној политици Бањалучке пиваре за 2017. годину, између осталог, наведено је да је "реално очекивати проширење дистрибутивне мреже за продају постојећег портфеља на све широј географској територији" те да ће "управа предузети све неопходне кораке, укључујући развој могућих стратешких партнерстава, да би постигла овај циљ".

Извор: Н.новине