latinica  ћирилица
19/05/2017 |  17:49 | Аутор: РТРС

Требиње: Новчана помоћ породицама погинулих, РВИ и незапосленим борцима

Градоначелник Требиња Лука Петровић донио је одлуку о додјели једнократне новчане помоћи породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и незапосленим борцима одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске прве, друге и треће категорије, који имају пребивалиште у овом граду непрекидно три године.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Средства ће бити обезбијеђена из буџета града.

Из Градске управе саопштено је да се за трошкове сахране члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске додјељује једнократна новчана помоћ од 400 КМ.

Накнада трошкова посјете гроба погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске додјељује се у висини повратне карте до мјеста гдје је борац сахрањен, једном у току календарске године.

Једном у току календарске године додјељује се до 400 КМ за накнаду трошкова лијечења, односно плаћање трошкова превоза у сврху лијечења члана породице погинулог борца, ратних војних инвалида /РВИ/, чија мјесечна примања не прелазе 300 КМ по члану породичног домаћинства, те борца прве, друге и треће категорије који је незапослен.

У саопштењу се наводи да се захтјев за новчану помоћ доставља Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту Града Требиња путем Центра за услуге грађанима.

Уз захтјев треба поднијети доказ о пребивалишту, рјешење о статусу члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида, односно рјешење о статусу борца, извод из матичне књиге умрлих /за умрлог члана породице погинулог борца/, рачун о висини трошкова сахране, путну карту за посјету гроба погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Уколико лице одлази на лијечење, неопходно је да поднесе путну карту на име одлазака на лијечење по упутници надлежне здравствене установе, односно плаћање трошкова лијечења које не подлијеже ослобађању партиципације, медицинску документацију, кућну листу, доказ о незапослености члана породичног домаћинства, односно потврду о висини примања, рачун о набавци лијекова не старијих од шест мјесеци.

Извор: СРНА