latinica  ћирилица
19/05/2017 |  08:43 | Аутор: РТРС

Ерјавец: Хрватска нервозна због арбитраже па реагује на Томпсона

Словеначки министар спољних послова Карл Ерјавец изјавио је да је изненађен негативним хрватским реацијама на одлуку словеначких власти да забране концерт Марка Перковића Томпсона у Марибору.
Карл Ерјавец - Фото: AFP
Карл ЕрјавецФото: AFP

Ерјавец је оцијенио да је то вјероватно резултат нервозе Загреба због очекивања скоре одлуке арбитражног суда о граничном спору Словеније и Хрватске, објавили су словеначки медији, преноси Хина.

- Томпсонови концерти већ су били забрањивани или је за њих отказана дворана, на примјер у Аустрији и Швајцарској, али и у самој Хрватској, па се чудим тим реакцијама хрватских власти. Нека у Хрватској погледају зашто Томпсонових концерата није било у Пули или Умагу. Зато мислим да то није никаква посебна афера и да су наша тијела одлуку донијела суверено и у складу са прописима - рекао је Ерјавец за СТА.

Након што су градске власти Марибора забраниле концерт хрватског кантаутора који глорификује усташтво, Марка Перковића Томпсона, хитно је реаговао хрватски државни врх, а портал Индекс се обрушио критикама на премијера примјећујући да очито не зна о каквом је репертоару ријеч, те му препоручује да погледа његове наступе. 

Томпсон је, наиме, требало да у суботу одржи концерт у Марибору, али су тамошње власти забраниле концерт на основу препорука словеначке полиције која је закључила да би "на мариборски Томпсонов концерт могле доћи особе из сусједних држава које су карте куповале преко интернета".

Због тога је словеначка полиција оцијенила да би на концерту могао бити повећан ризик од почињења кривична дјела.

Извор: Танјуг