latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:24 ⇒ 17:04 | Аутор: РТРС

Спријечено кријумчарење лијекова

На граничном прелазу Сремска Рача спријечено је кријумчарење лијекова из Србије у БиХ, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.
Кријумчарење лијекова - Фото: РТРС
Кријумчарење лијековаФото: РТРС

Мушкарац чији су иницијали С.Д. покушао је јуче да у возилу "хонда" прокријумчари лијекове - хормон раста и анаболички стероиди, који нису имали потребну документацију.

Бијељинска гранична полиција је у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсила С.Д., према наредби Тужилаштва БиХ, и против њега ће бити поднесен извјештај због кријумчарења, а прекршајно ће бити процесуиран због избјегавања граничних провјера.

У саопштењу се наводи да је С.Д. на прелазу Сремска Рача оставио документа и побјегао према БиХ, односно без заустављања прешао гранични прелаз, избјегавши контролу, те да је ухапшен у непосредној близини града Бијељина.

Гранична полиција је јуче у Бихаћу спријечила незаконит промет веће количине текстилне робе, без документације о поријеклу, која је откривена контролом возила "форд", БиХ регистрације, којим је управљао мушкарац чији су иницијали Ј.М.

Предмет је уступљен Кантоналној управи за инспекцијске послове Бихаћ и Кантоналној пореској канцеларији.

Извор: СРНА