latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:58 ⇒ 16:00 | Аутор: РТРС

Гранична полиција БиХ: Радионица о финансијском управљању и контроли

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је данас у Неуму да Граничну полицију треба развијати у свим смјеровима, што подразумијева и омогућавање руководиоцима да савладају технике што квалитетнијег и ефикаснијег управљања финансијама на свим нивоима.
Сарајево - Неум - Гранична полиција -
Сарајево - Неум - Гранична полиција

Галић је отворио радионицу о јачању финансијског управљања и контроле у Граничној полицији БиХ, коју су водили предавачи из Централне хармонизационе јединице Министарства финансија и трезора БиХ, саопштено је из Граничне полиције.

Директор Централне хармонизационе јединице Ранко Шакота је, говорећи о основама финансијског управљања и контроле, истакао важност успостављања система управљања ризицима и унапређења управљачке одговорности.

"То би значило делегирање овлашћења унутар организација. Комплетан систем у коначници треба да резултира унапређењем квалитета рада и јавних услуга уз поштовање принципа економичности и ефикасности приликом трошења јавних средстава", рекао је Шакота.

О управљачкој одговорности руководилаца организационих јединица и методолошком оквиру за спровођење финансијског управљања и контроле говорила је помоћник директора за развој финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ Абида Ћатић, а о управљању ризицима стручни савјетник у Одсјеку за развој финансијског управљања и контроле Ирма Мочевић.

Радионици су присуствовали помоћник директора за организацију и операције Граничне полиције БиХ Слободан Крстић, руководиоци основних организационих јединица, чланови Комисије за праћење функционисања финансијског управљања и контроле, командири највећих јединица Граничне полиције и интерни ревизор.

Извор: СРНА