latinica  ћирилица
18/05/2017 |  12:43 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Влада Републике Српске разматрала стање у вези са реструктурирањем ЖРС

Влада Републике Српске на данашњој сједници у Бањалуци прихватила је Информацију о тренутном стању пројекта реструктурирање„Жељезница Републике Српске“.
Сједница Владе РС - Фото: РТРС
Сједница Владе РСФото: РТРС

Пројекат реструктурирања треба да се реализује кроз три међусобно повезане компоненте: власничко, финансијско и организационо реструктурирање. Наглашено је да је неопходно што прије почети са стварањем законских и других претпоставки за формално покретање процеса реструктурирања, узимајући у обзир да се тиме врши уштеда на трошковима посебно у вези са питањем радне снаге. Министри су се упознали и са Извјештајем „Жељезница Републике Српске“ а.д. Добој о стању безбједности и уредности жељезничког саобраћаја за 2016. годину.

Влада Републике Српске је утврдила Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о нотарима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ветеринарско-медицинским производима.

Прихваћена је Информација у вези Одлуке о допуни Одлуке о усвајању Стратегије преласка с аналогне на дигиталну земаљску радио-дифузију и од Радио телевизије Републике Српске је затражено да прати примјену неусаглашене Одлуке о допуни Одлуке о усвајању Стратегије преласка с аналогне на дигиталну земаљску радиодифузију у фреквенцијским опсезима174-230 МHz и 470-862 МHz у БиХ, те о посљедицама проузрокованих таквим поступањем, информише Владу.

Усвојена је и Информација о реализацији заједничких пројеката рјешавања стамбених питања избјеглица, расељених лица и повратника.