latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:23 | Аутор: РТРС

Одгођено давање мишљења о Закону о платама у институцијама БиХ

Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ одгодила је за наредну сједницу давање мишљења о принципима Приједлога закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, који се односи на повећање плата полицајцима у агенцијама за провођење закона на нивоу БиХ.
Дом народа ПС БиХ - Фото: РТРС
Дом народа ПС БиХФото: РТРС

Комисија је данас у Сарајеву усвојила закључак којим се Министарство безбједности БиХ задужује да Министарству финансија и трезора БиХ хитно, а најкасније у року од пет дана, предложи начин прерасподјеле средстава и пронађе рјешење, како би се обезбиједила примјена овог закона од 1. септембра, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Министарство финансија и трезора БиХ истовремено је задужено да до 29. маја обавијести Комисију о предложеном рјешењу.

До изјашњења Савјета министара БиХ одгођено је изјашњавање Комисије о Приједлогу закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, који се односи на укидање јубиларних награда изабраним и именованим званичницима.

Комисија је прихватила Годишњи извјештај и финансијске извјештаје Централне банке БиХ за прошлу годину, а усвојени су и Извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби БиХ за 2016. годину, као и тромјесечни финансијски извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Извор: Срна