latinica  ћирилица
17/05/2017 |  14:55 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

Славици Ињац Суд БиХ укинуо сва ограничења

Суд БиХ укинуо је сва ограничења Славици Ињац, директорки Агенције за банкарство Републике Српске, саопштено је из ове Агенције.
Славица Ињац - Фото: nezavisne novine
Славица ИњацФото: nezavisne novine

Како је наведено, Ињац ће обављати функцију директора само до именовања новог директора Агенције за банкарство Републике Српске.

"С обзиром да је постојећи директор у обавези обављати функцију све до именовања новог директора и да је процедура именовања у току, подношење оставке не би имало смисла иако је то била њена првобитна намјера", наводи се у саопштењу Агенције.

Ињац се нада да ће нови директор бити ускоро именован јер је за успјешан рад Агенције потребна и општа подршка, а пред овом институцијом налази се низ изазова и активности на спровођењу новог Закона о банкама Републике Српске и на припреми за европске интеграције.

Што се тиче судског процеса који је у току, све што треба биће речено пред Судом БиХ због чега се Ињац суздржава од давања било каквих изјава. Ињац се пред Судом изјаснила да није крива и потпуно је увјерена да ће то и доказати.

Припадници СИПА ухапсили су 31. марта 2016. директорку Агенције за банкарство и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Славицу Ињац и Снежану Вујинић, као и више лица осумњичених да су оштетили Бобар банку и банкарски сектор за 123 милиона КМ и на тај начин нанијели штету банкарском систему у финансијском статусу БиХ.

Извор: Независне новине