latinica  ћирилица
17/05/2017 |  14:34 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Тужилаштво БиХ: Посебне особе за контакт са удружењима жртава рата

Тужилаштво БиХ саопштило је да ће одредити тужиоце који ће бити контакт-лица за сарадњу и комуникацију са представницима удружења жртава ратних злочина, с циљем што боље, брже и директније комуникације.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Из Тужилаштва наводе да су вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић и главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц у протекла два дана провели више од пет часова у разговору са четрдесетак представника жртава ратних злочина и њихових породица свих националности и из свих крајева БиХ.

"Они су имали прилику да изнесу сугестије и запажања када је ријеч о процесуирању предмета ратних злочина, процесу тражења несталих и другим питањима важним за жртве ратних злочина", истиче се у саопштењу.

На састанку је учествовало више од 10 тужилаца из Посебног одјељења за ратне злочине који раде на предметима за одређена подручја и могли су из прве руке представницима жртава дати одговоре на питања која их интересују.

Због различитих навода у медијима, из Тужилаштва наводе да је Брамерц констатовао изузетно добру сарадњу и пружио подршку Тужилаштву БиХ у даљем процесуирању предмета ратних злочина.

Извор: СРНА