latinica  ћирилица
17/05/2017 |  10:51 | Аутор: РТРС

"Ноћ музеја" 20. маја у Музеју Републике Српске

У Музеју Републике Српске у суботу, 20. маја, биће одржана манифестација "Ноћ музеја" у оквиру које ће бити организоване радионице и отворене изложбе.
Музеј Републике Српске - Фото: РТРС
Музеј Републике СрпскеФото: РТРС

"Европска ноћ музеја" традиционална је манифестација која се у исто вријеме одржава у више од 2.000 европских музеја.

Музеј Републике Српске учествује на овој манифестацији  протеклих једанаест година.

У оквиру овогодишњег програма планиране су радионице "Свијет као Музеј" и "Диносаурусирај ме", а посјетиоци ће имати прилику да разгледају сталну поставку, те двије тематске изложбе - "Опсада Лењинграда у фотографијама" Државног меморијалног музеј одбране и опсаде Лењинграда и "Живот кроз објектив" аутора Милана Лолића.

Програм, који ће трајати од 18.00 до 22.30 часова, биће завршен наступом музичке групе "Акустик хаус", саопштено је из Музеја Републике Српске.

Из Музеја Српске истичу да је први дио програма предвиђен за дјецу млађег и стријег узраста, а наставак програма прилагођен је свим старосним узрастима.

"Учесници, дјеца предшколског и школског узраста, млади те сви грађани који се прикључе овој међународној културној манифестацији, на тај начин постају дио дегађаја који широм Европе окупља више од 2.000 музеја и стотине хиљада учесника и посјетилаца", наводе из Музеју Српске.

Манифестација "Ноћ музеја" у Музеју Републике Српске, који свједочи култури и богатом наслијеђу Српске, биће прилика и за учеснике да представе и промовишу своје креативно стваралаштво у атмосфери традиције и савремене културе града Бањалуке.

Извор: Срна