latinica  ћирилица
16/05/2017 |  10:58 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Учесник бањалучког полумаратона и даље животно угрожен

Један од два учесника "Трећег бањалучког `М:тел` полумаратона" који се налазе у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци и даље је прикључен на апарат за вјештачко дисање и животно је угрожен, док се здравствено стање другог побољшава и он више није прикључен на овај апарат.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

"Лијечење пацијента се наставља у Клиници за интензивну медицину за нехируршке гране. Све даље прогнозе о здравственом стању овог пацијента су крајње преурањене и неизвјесне, саопштено је из ове здравствене установе.

Из УКЦ-а наводе да је у току премјештај другог пацијента у Клинику за унутрашње болести у Одјељење гастроентерологије, хепатологије и токсикологије са општом интерном медицином гдје ће остати на даљем лијечењу и посматрању.

Два учесника "Трећег бањалучког `М:тел` полумаратона" примљена су у недјељу, 14. маја, у Клинику за интензивну медицину за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Начелник ове клинике Пеђа Ковачевић прецизирао је да је ријеч о пацијентима млађе животне доби који су примљени због поремећаја стања свијести и поремећаја дисања.

Извор: СРНА