latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:15 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Ђокић: Заинтересованима омогућен увид у питања РЖР "Љубија"

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да у ресорном министарству постоји служба која ће свакоме ко жели да изврши увид у било шта у вези са Рудницима жељезне руде "Љубија", то и омогућити.
Петар Ђокић -
Петар Ђокић

Ђокић је рекао да су два посланика Народне скупштине Српске, која су упутила министарству захтјев за појашњење у вези са случајем РЖР "Љубија", жељели да добију информације о историјату овог питања.

"Поступак продаје акција у РЖР `Љубија` покренут је 2012. године. Ми смо да сада имали више понуда заинтересованих за куповину акција. Ово је четврти такав поступак, чиме ћемо ову активност и завршити коначним разматрањем сутра у парламенту", рекао је Ђокић данас новинарима у Угљевику.

Говорећи о преласку чланова Градског одбора НДП-а Приједор у Социјалистичку партију /СП/, лидер СП-а Ђокић је потврдио да ће 24 члана Одбора прећи у СП, међу којима је предсједник Актива младих НДП-а и предсједник Актива жена.

"Не желим да говорим о њиховим разлозима, али за нас је веома важно да су у СП-у препознали партију која може да буде основа за реализацију њихових политичких идеја", истакао је Ђокић.

Он је нагласио да је прелазака у СП било и раније у неким општинама, али да ова партија жели да скрене пажњу на себе првенствено максималном посвећеношћу интересима Републике Српске.

Извор: Срна