latinica  ћирилица
14/05/2017 |  20:50 | Аутор: РТРС

Надал пети пут освојио Мадрид

Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је титулу у Мадриду, пошто је у финалу савладао Доминика Тима са 2:0, у сетовима 7:6, 6:4.
Рафаел Надал - Фото: Getty Images
Рафаел НадалФото: Getty Images

Надал је по пети пут шампион главног града Шпаније, а ово је било и његово осмо финале и прво од 2015. када је поражен од Британца Ендија Марија.

Ово је био и његов 30 освојени Мастерс у каријери са којим се изједначио са Новаком Ђоковићем. Роџер Федерер је трећи са 26, Андре Агаси четврти са 17, док их Енди Мареј има 14.

Пети тенисер свијета савладао је деветог на АТП листи после два сата и деветнаест минута игре.

Тим је намучио Шпанца, а посебно у првом сету који је трајао сат времена и 20 минута.

У изједначеној борби, после двије везане грешке Аустријанца, Надал је после тај брејка са 10:8 освојио први сет.

У другом сету, Надал је имао двије меч лопте, али је Тим је спасио и обезбиједио нови гем у ком је везао две брејк лопте, али Надал сјајним сервисом долази до изједначења.

У наставку је виђено доста добрих потеза и са једне и са друге стране мреже, могао је Надал раније да заврши, али је везао две дупле грешке.

Ипак, четвртим асом, шпански тенисер долази до нове меч лопте, али Тим сјајним потезом доводи до нове неизвјесности у овом сету.

Међутим, сјајним дроп шотом Шпанац је обезбиједио и четврту меч лопту коју је искористио за освајање пете титуле у главном граду Шпаније.

Извор: Б92