latinica  ћирилица
30/04/2017 |  13:35 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Позориште "Јазавац" освојило четири награде у Мостару (ФОТО)

Представа Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке "Мало благо", по тексту Елен Марфи и у режији Слађане Килибарде, освојила је четири награде на 14. Међународном фестивалу комедије "Мостарска лиска" у Мостару.
Мостар: "Мостарска лиска" позоришту "Јазавац" за "Мало благо" - Фото: СРНА
Мостар: "Мостарска лиска" позоришту "Јазавац" за "Мало благо"Фото: СРНА

По оцјени стручног жирија, Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке освојило је Велику лиску за најбољу представу у цјелини, саопштено је из овог Позоришта.

Градском позоришту "Јазавац" из Бањалуке додијељена је Велика лиска за најбољу представу по оцјени жирија медија, Велика лиска за најбољу глумицу додјељена је Слађани Зрнић за улогу Лане у представи "Мало благо", док је Мала лиска додјељена за најбољу глумицу вечери Наташи Иванчевић.

Глумица Слађана Зрнић у име Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке изразила је захвалност на урученим наградама.

"Кад примите овакву награду, то је нешто феноменално и за нас и за представу. Друга ствар због које се захваљујемо је што је ово велика награда. Ове године Градско позориште `Јазавац` слави десет година рада и овакве награде само могу да нам дају вјетар у леђа", истакла је Зрнићева.

У Мостару је синоћ завршен 14. Међународни фестивал комедије "Мостарска лиска".

По оцјени публике, најбоља је била представа домаћина – Народног позоришта Мостар "Одумирање међеда" Бранка Ћопића у режији Емира Капетановића која је освојила Велику мостарску лиску публике.

Велику Лиску за најбољу режију – плакету "Ахмет Обрадовић" по одлуци стручног жирија освојио је Зијах А. Соколовић за представу "Демокрација".

Велика Лиска за најбољег глумца припала је Борку Перићу за улогу Фране у представи "Један слуга, два господара" Сатиричког казалишта Керемпух из Загреба, у режији Вите Тауфера.

Посебна награда стручног жирија Велика мостарска Лиска припала је Ајли Хамзић, глумици Народног позоришта Мостар, саопштено је из Народног позоришта у Мостару.

Извор: СРНА