latinica  ћирилица
30/04/2017 |  08:22 | Аутор: РТРС

Без задржавања на путевима и граничним прелазима

Саобраћај се јутрос на свим важнијим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја, а задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

У вишим предјелима коловози су мјестимично влажни и клизави, а у котлинама и дуж ријечих токова има магле, па се возачима савјетује да буду опрезни.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без посебних ограничења, по мјестимично влажним коловозима.

У Бањалуци је због санације пасареле у Улици Раде Кондића до поноћи измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Бањалука један-Чајевац у дужини од 140 метара.

Због постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-пут измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Градишка-Бањалука у Клашницама.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због санације клизишта и реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу од бањалучког насеље Ребровац до Челинца.

На магистралним путним правцима Приједорска петља-Клашнице и Брчко-Бијељина у Љељенчи од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На подручју ФБиХ радови се изводе на дионицама ауто-пута Бојник-Сарајево запад-Лепеница, вијадукт Бојник и у близини тунела Игман, и Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, те на магистралним путним правцима Жепче-Маглај, Симин Хан-Прибој и Јабланица-Мостар.

Због радова на подручју Хрватске, повремено се формирају дуже колоне возила на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

На граничном прелазу Клобук долази до обуставе саобраћаја у периодима од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова због радова на путу Илино Брдо-Вилуси у Црној Гори.

Извор: СРНА