latinica  ћирилица
27/04/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Пуповац очекује да Пленковић одржи стабилност владе

Саборски заступник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац очекује да ће хрватски премијер Андреј Пленковић учинити све да задржи стабилност владе и парламентарне већине, и поручио да ће политика којом ће се гарантовати стабилност владе имати њихову подршку.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Коментаришући потез Пленковића, који је сменио тројицу министара Моста, мање чланице владајуће коалиције, Пуповац каже да премијер води рачуна о политичкој стабилности земље, као и о стабилности владе.

- Он је очито процијенио да је у интересу одржавања политичке стабилности у земљи и стабилности владе, као претпоставци за остваривање њених програмских циљева, донијети одлуку какву је донио - истакао је Пуповац.

У СДСС-у очекују да ће Пленковић учинити све да задржи стабилност владе и потребне парламентарне већине у Сабору а Пуповац је поручио да је њихов интерес да се одржи стабилност владе.

На питање значи ли то да ће и у случају преслагавања парламентарне већине Пленковић имати њихову подршку, Пуповац је одговорио да ће "политика којом ће се гарантовати стабилност владе" имати њихову подршку.

Пуповац ће у петак у Београду разговарати са предсједником Владе Србије Александром Вучићем.

Извор: Танјуг