latinica  ћирилица
27/04/2017 |  13:13 ⇒ 16:14 | Аутор: РТРС

Борс: Потребно јединствено законско рјешење за дупли борачки стаж

У Приједору је одржана сједница Предсједништва Борачке организације Републике Српске.
Приједор: Предсједништво БОРС-а положило вијенце - Фото: СРНА
Приједор: Предсједништво БОРС-а положило вијенцеФото: СРНА

Прије сједнице, делегација БОРС-а састала се са градоначелником Приједора, Миленком Ђаковићем, и положили су вијенце на централно спомен-обиљежје.

Коментаришући приједлог за уплату дуплог ратног стажа демобилисаним борцима Војске Републике Српске, предсједник БОРС-а Миломир Савчић поручио је да, ако се рјешавају неки други проблеми из ратног периода, најмање што држава мора да уради јесте да ријеши и одређене проблеме из области радних односа борачких категорија, настале у ратном периоду.

- Задужили смо стручну службу и надлежне из БОРС-а да добро анализирају одређене проблеме, с обзиром на то да постоје иницијативе из различитих борачких организација по различитим проблемима. Да би то сублимирали морамо имати добар приједлог, образложен, како би га упутили надлежном ресорном министарству, рекао је Душко Милетић, предсједник Предсједништва Скупштине Борачке организације Републике Српске.

- О детаљима сада нисмо могли говорити јер просто немамо никакав закон који је понуђен за евентуално неке друге категорије. Али ако до тога дође, онда ћемо морати да идемо и са својим приједлогом да то буде јединствено законско рјешење за све оне који су дали допринос у стварању Републике Српске било као припадници војске, полиције, посланици или можда на неким дрругим дужностима, истакао је Милонор Савчић, предсједник Борачке организације Републике Српске.