latinica  ћирилица
27/04/2017 |  11:34 | Аутор: РТРС

Петровић: Након што је оставио вишемилионску дубиозу, ПДП шири дезинформације

Градоначелник Требиња Лука Петровић поручио је предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу да убудуће изјаве заснива на аргументима и да не шири дезинформације причајући по Херцеговини да Требиње остаје без инвестиција, посебно након што су у овом граду његове партијске колеге оставиле буџетску дубиозу у износу већем од шест милиона марака.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

"Зар је то демократски прогрес", упитао је Петровић, нагласивши да челници ПДП-а на овакав начин желе да скрену пажњу са негативног имиџа кога су у Требињу створили у претходне четири године.

Он је у изјави Срни оцијенио да Бореновић прича оно што би желио да се деси и оваквим изјавама жели да стави Требиње на црну листу што му, како каже, неће успјети.

Петровић је поручио Бореновићу да Требиње никада није било на бољем путу развоја.

Он је упитао Бореновића и ПДП да ли актуелна градска власт у Требињу треба, као бивши градоначелник Славко Вучуревић, да распродаје градску имовину, па да грађанима на терет остави вишемилионски буџетски минус који се покрива кредитним задужењима.

"Бореновићу би било боље да појасни како је за вријеме Славка Вучуревића уништен требињски спорт и да смо дошли у ситуацију да наша дјеца немају гдје да тренирају", рекао је Петровић.

Он је рекао да се грађани Требиња и Републике Српске добро сјећају Вучуревићевих инвестиција, од "Беме" до разних фабрика и италијанских инвеститора, као и "затворених врата за представнике институција Републике Српске, јер су они из Сарајева му били битнији.

"Ми смо поносни што је велики број домаћих политичара и привредника, као и страних дипломата већ посјетио Градску управу и што ће тек многи од њих доћи да заједнички градимо Требиње и отварамо реална, а не измишљена радна мјеста", истакао је Петровић.

С обзиром на то, каже он, да челници ПДП-а тврде да им је приоритет развој Републике Српске, онда нека слободно доведу инвеститоре у Требиње.

"Свакога ћемо прихватити и помоћи му да овдје отвори производне погоне, јер желимо да наша дјеца остану у Требињу, а не да из њега бјеже као до сада", рекао је Петровић.

Он је истакао да инвестиција за Требиње неће фалити, те да ће то и доказати.

"Ми нећемо да причамо и да се свађамо - ми разговарамо, градимо и радимо што се види на терену, што ће бити примијетно у наредних неколико мјесеци, јер сада, на жалост, трошимо вријеме на исправљање Вучуревићевих грешака", рекао је Петровић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је синоћ да је у Билећи и Требињу реализовано "много добрих и квалитетних пројеката у вријеме Драгана Бабића и Славка Вучуревића".

"На жалост, игноратским и бахатим односима нове требињске власти видљиво је да Требиње остаје без значајних пројеката у области обнове водоводне мреже, ревитализације Старог града, па чак има много потешкоћа у реализацији многих мањих пројеката из међународних развојних агенција и фондова", тврди Бореновић.

Извор: Срна