latinica  ћирилица
26/04/2017 |  17:40 | Аутор: РТРС

Вукићевић: Србија жели чврсте односе са Српском

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је данас Срни да ће се на "Јахорина економски форум 2017" одазвати и представници Србије који овај скуп уврштавају у приоритет свог академског дјеловања, те нагласио да Србија жели чврсте односе са Републиком Српском.
Станимир Вукићевић - Фото: СРНА
Станимир ВукићевићФото: СРНА

"Сматрамо да је реч о нашим приоритетима и није тајна да Србија жели веома добре и чврсте односе са Републиком Српском. У том смислу приоритет могу да буду и економски односи", навео је Вукићевић, који је изразио задовољство што ће сутра и у петак, 28. априла, на Јахорини бити организован економски форум.

Он је најавио да ће сутра на "Јахорина економски форум" доћи два министра Владе Србије.

"То показује велики интерес Србије да буде присутна, да саслуша и да сагледа могућности које можемо у перспективи заједно да остваримо. Наш интерес је да имамо добре односе и са Републиком Српском и са БиХ", истакао је Вукићевић.

Он је нагласио да је овај форум значајан и за регион, као и за Србију која жели најблискије односе са свим партнерима у окружењу.

Вукићевић је закључио да је стабилност региона приоритет свих приоритета.

Више од 50 страних и домаћих предавача сутра ће на Јахорини, са очекиваних 300 делегата, гостију и представника медија, отворити дијалог о теми унапређења привредног амбијента Републике Српске, али и цијеле БиХ.

И ове године окупиће се високи званичници из цијеле земље, те представници академске заједнице и корпоративног сектора, а Форум ће бити и мјесто сусрета бројних амбасадора, делегација ЕУ, Европског парламента, делегата Грчке, Кине и других земаља региона, али и шире.

Скуп организује Удружење економиста "Свот", под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Извор: СРНА