latinica  ћирилица
25/04/2017 |  08:02 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Мирјанић са начелницима општина о стању у шумарству (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је у Источном Сарајеву са начелницима општина Соколац, Пале, Хан Пијесак, Рогатица, Трново, Чајниче и Фоча, као и са генералним директором предузећа "Шуме Српске" Ристом Марићем.
Мирјанић са начелницима општина о проблемима дрвопрерађивача - Фото: РТРС
Мирјанић са начелницима општина о проблемима дрвопрерађивачаФото: РТРС

Док се у Скупштини данас причало и о стању у Шумарству, министар Стево Мирјанић и генерални директор "Шума" Ристо Марић у Источном Сарајеву разговарали су са начелницима општина Соколац, Пале, Хан Пијесак, Рогатица, Трново, Чајниче и Фоча.

На дневном реду су били стање у шумарству и сарадња са дрвопрерађивачима. Помоћник министра Горан Зубић изјавио је да су на данашњем састанку у Источном Сарајеву тражили од начелника информације, уочи сутрашњег састанка министра Мирјанића са директорима шумских газдинстава и дрвопрерађивачима Сарајевско-романијске регије.

Примједбе су се углавном односиле на примјену Члана 84 Закона о шумама.

"Било је ствари и око којих смо се сложили а то је да смо осудили извоз, односно препродају дрвних сортимената из РС. Исто тако смо се усагласили да би требало да постоје критеријуми и правило према којима ће се вршити расподјела. То правило раније није постојало", рекао је након састанка Горан Зубић, помоћник министра пољопривреде.

"Договорили смо се да је потребна боља комуникација између јавног предузећа, дрвопрерађивача и министарства када су у питању критеријуми. Да је било боље комуникације раније, до овога не би дошло", нагласио је Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица.

Милован бјелица, начелник општине Соколац упознао је министра Мирјанића са свим дешавањима и проблемима у овој општини, али и сусједним које су имале проблеме са дрвопрерађивачима, а која су се односила на кадровска рјешења.