latinica  ћирилица
24/04/2017 |  16:01 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Добој: Бурна расправа о раду градоначелника Обрена Петровића (ВИДЕО)

Добојски одборници, гласовима скупштинске већине, подржали су Извјештај о раду градоначелника и градске управе за прошлу годину. Одборници опозиције били су уздржани или против, највише су замјерали што градоначелник ни данас није присуствовао засједању.
Обрен Петровић - Фото: РТРС
Обрен ПетровићФото: РТРС

Лоша инфраструктура, недостатак инвестиција, незапосленост- само су неке од примједби које су произашле из Извјештаја о раду градоначелника и градске управе. Све то градоначеник није чуо јер се на сједници појавио тек толико да чује дневни ред.

Усвојени закључци су, ипак, усмјерени ка републичкој власти од које се тражи да раскине уговор о концесији за градњу мини хидроцентрала на ријеци Босни, јер због тога, наводе, град не може да се заштити од поплаве.

- До потпуне експропријације не може доћи из разлога што је за предметно подручје и даље на снази уговор о концесији изградње мини хидроцентрала на ријеци Босни - каже Небојша Марић, замјеник градоначелника Добоја.

Предсједница Клуба одборника СНСД-а Сања Вулић каже да су одборници ове партије за сазивање састанка или тематске сједнице о овом питању.

- Ми смо за то да се у скупштини појави министар енергетике, ако треба и предсједница Владе и сви који могу да ријеше ово питање, а не да овако пишемо закључак и кажемо "Ми смо се огласили, а они ништа нису урадили" - наводи Вулићева.

Поједине одборнике више је занимало зашто градоначелник не долази на скупштине и зашто није сам поднио Извјештај о раду.

- Ми смо данас видјели да дуже траје мали одмор у основној школи него његово присуство скупштини. Интересује нас колико је инвеститора градоначелник довео у Добој, а још више колико је отјерао из Добоја. То су кључни проблеми града и о томе треба дискутовати - сматра Ведран Глигорић, одборник СП-а.

- Ово је његово друго присуство, што значи да има 50 одстотни учинак - каже одборник ПДП-а Слободан Васиљевић.

Иaкo хвале рад градоначелника у ПДП-у му ипак замјерају однос према медијима и кажу да рад градске управе мора бити отворенији. Већином гласова по хитном поступку усвојена је одлука којом град Добој одобрава средства од 380.000 КМ за покриће дуга болнице за утрошену воду, чиме би се деблокирао рачун ове здравствене установе.