latinica  ћирилица
24/04/2017 |  12:33 | Аутор: РТРС

Шуме Српске: Блокада испоруке дрвета за додатних осам купаца

Предузеће "Шуме Републике Српске" блокирало је испоруку шумских дрвних сортимената, због њиховог извоза, за додатних осам купаца.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

Ријеч је о предузећима "23. март", "ММП - Браћа Видаковић" и "Подриње" из Рудог, "Клис компани" Вишеград, "Кингдом" Хан Пијесак, "МБ плус" Бијељина, "ВАМ" Чајниче и "Иконић комерц" Рогатица.

Овим купцима, као и претходно блокираним, омогућено је да до четвртка, 27. априла, доставе документацију којом би доказали да нису извозили шумске дрвне сортименте.

За купце који не доставе потребну документацију, а извршили су авансну уплату, биће омогућено преузимање сортимената у висини аванса, саопштено је из "Шума".

Директор овог предузећа Ристо Марић у петак је рекао да су блокирани уговори 13 купаца који су извозили испоручиване шумске дрвне сортименте и то фирмама "Дан-Сим", "Дрвекс", "Ловћен трејд", "Озрен Боровно" и "Павгорд", сви из Фоче, затим "ДММ", "Црни врх", "Малићевић", "Радојна", сви из Чајнича, те "Оморика" и "ББМ" из Вишеграда, као и "Гашмал" из Хан Пијеска и "Јадран комерц" са Сокоца.

Извор: Срна