latinica  ћирилица
24/04/2017 |  12:06 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

Требиње- У Граду сунца први забавни садржаји, у мају и диносауруси

У комплексу Град сунца, у Требињу, почела је монтажа првих забавних садржаја који су стигли из Кине, а 15 реплика диносауруса у природној величини треба да стигне за двадесетак дана, потврдио је Горан Рончевић.
Град сунца - Требиње (фото:trebinjelive.info) -
Град сунца - Требиње (фото:trebinjelive.info)

У првом контингенту испоручен сплеш сафари који ће имати 18 врста животиња, од жаба, морских коњића, медвједића, док ће за пет дана стићи стручњаци из Кине који ће инсталирати тобогане.

Највећа атракција у Дино-парку, површине око 3.000 метара квадратних, биће диносауруси који ће у Град сунца бити допремљени око 10. маја, а од којих је један дуг чак 17, а висок осам и по метара.

Рончевић истиче да се у Аква-парку, чија је површина 78.000 метара квадратних, већ гради луксузни брод Галија, дужине 45 метара, а ширине 12 метара са спа-центрима, рестораном и апартманима.

У Аква-парку ће бити смјештено и шест базена, омладинско језеро са водоскоком високим 50 метара који ће ноћу бити освијетљен, као и други атрактивни садржаји.

Најмодернија опрема за ова два парка вриједна је милион и по долара.

У Граду сунца се упоредо граде пратећи објекти, хотели са видиковцем и рестораном, апартмани, сувенирнице и пословни простори.

Извор: СРНА