latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:47 ⇒ 11:48 | Аутор: РТРС

"Бог се вратио – најбољи фудбалер у историји!"

Нападач Барселоне Лионел Меси одиграо је још једну спектакуларну партију у "Ел Класику" и по ко зна који пут одушевио фудбалску јавност.
Лионел Меси (Фото: espnfc.com) -
Лионел Меси (Фото: espnfc.com)

Меси је постигао два гола у побједи Барселоне на стадиону Сантјаго Бернабе, од 3:2, а побједоносни је дошао у посљедњим тренуцима утакмице.

Аргентинац је одиграо можда и најбољи меч ове сезоне, наставио са обарањем рекорда и вратио Каталонце у борбу за титулу – сада обје екипе имају по 75 бодова, Реал има меч мање, али и лошији међусобни скор.

- Меси је незаустављив када вечера код куће. Он је најбољи фудбалер у историји, а вјерујте ми, погледао сам много снимака. Постигао је 500 голова и велико је задовољство за све навијаче Барселоне да се идентификују са Месијем, као једним од њих. Барса је била невјероватна много година, али велики дио своје историје дугује Месију - рекао је тренер "Блаугране" Луис Енрике.

Капитен Андрес Инијеста, један од најбољих везних играча икада, не вјерује да ће се појавити фудбалер сличан момку из Росарија.

- Права вриједност Леа је та што не престаје да вас задивљује послије толико година. За клуб је част што га има, он је благослов - јасан је Инијеста.

Луис Суарес, саиграч из напада, није имао своје вече у Мадриду, али је остао без текста послије утакмице.

"Тим је сјајан, труд сваког играча био је спектакуларан. Слика са најбољим фудбалером у историји. Честитке, пријатељу", написао је Уругвајац на Твитеру.

За разлику од Инијесте, Иван Ракитић се већ навикао на Месијеву магију, а против "Краљевског клуба" помогао му је асистенцијом и фантастичном поготком са дистанце.

"Меси не може да изненади никога. Можете да га ставите било гдје на терену и он ће наштетити противнику. Срећни смо због побједе, али и због њега – потребан нам је".

Можда и најоригиналнији опис дао је Самјуел Ето, некадашњи фудбалер Барселоне који је неколико година дијелио свлачионицу са Аргентинцем.

"Бог се вратио и има име – Меси".

Извор: Б92