latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:38 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Затражено продужење притвора Елфети Весели

Тужилаштво БиХ поднијело је Суду БиХ захтјев за продужење притвора Елфети Весели, осумњиченој да је у јуну 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у селу Доња Каменица код Зворника.
Елфета Весели - Фото: СРНА
Елфета ВеселиФото: СРНА

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је Срни да је тужилац Мирослав Јањић затражио продужење притвора за још мјесец дана, али да одлуку Суда још нису добили.

У Суду БиХ нису могли прецизирати када ће се изјаснити о овом захтјеву Тужилаштва.

Суд БиХ је 24. марта, на приједлог Тужилаштва БиХ, одредио притвор Елфети Весели због сумње да је починила ратни злочин против цивилног становништва.

Тужилац Мирослав Јањић затражио је притвор због бојазни да би Веселијева поново могла да побјегне из БиХ, као што је то учинила и 1993. године, те због тога што осумњичена нема валидна документа, нити ближу родбину у БиХ.

Одбрана се тада успротивила захтјеву, тврдећи да постоји особа која је осумњиченој понудила смјештај и исхрану у случају да буду одређене блаже мјере забране.

У истрази о убиству дјечака, Тужилаштво је до сада саслушало 15 свједока, међу којима су и очевидац убиства, те саборци Веселијеве из јединице којом је командовао Сакиб Халиловић Кибе.

Елфету Весели су правосудним органима БиХ 24. марта изручиле власти Швајцарске, на захтјев Интерпола.

Извор: Срна