latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:01 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Посланици сутра о продаји акција "Љубије"

Народна скупштина Републике Српске требало би да на сједници, заказаној за сутра, разматра Приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија", методом непосредног одабира купца.
РЖР "Љубија" - Фото: РТРС
РЖР "Љубија"Фото: РТРС

За куповину 64,99 одсто акција основног капитала "Љубије" компанија "Израел инвестмент група" понудила је 92 милиона КМ.

У понуди "Израел инвестмент групе" наводи се да ће 65.000.000 КМ бити инвестирано у развој "Љубије" у периоду од три године, укључујући оснивање одјељења за истраживање и развој, ради увођења нових технологија.

Ова компанија планира да задржи постојећи броја радника на неодређено радно вријеме и додатно, у наредне три године, на неодређено радно вријеме запосли 320 радника.

Понуду од 63 милиона КМ за куповину акција "Љубије" доставила је и компанија "Арселор митал".

Ова компанија планира задржавање постојећег броја запослених, додатно запошљавање до 300 радника, у зависности од захтјева тржишта и рударског плана, те задржавање и проширење постојећих профитабилних дјелатности.

На сједници која је заказана за сутра посланици би требало да по хитном поступку разматрају Приједлог закона о допуни Закона о друштвима за осигурање, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

ПОсланици би требало да разматрају и Приједлог закона о заступању у осигурању и посредовању у осигурању и реосигурању и Приједлог закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске.

Почетак сједнице заказан је у 10.00 часова.

Извор: СРНА