latinica  ћирилица
24/04/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Меси ријешио Ел Класико

Фудбалери Барселоне побиједили су Реал у 266. Ел Класику поготком Лионела Месија у 92. минуту (3:2). Аргентинац је тако јубиларним 500. голом у каријери донио тријумф Каталонцима и поравнање на првом мјесту табеле са Реалом.

Од старта утакмица је била динамична, Реал је повео у 28. минуту, када је Каземиро спровео лопту у мрежу, након што се она, послије ударца Серхија Рамоса, одбила од стативе. Предност екипе Зинедина Зидана трајала је само пет минута, пошто је изједначење гостима донио Меси. Иван Ракитић га је упослио, а Аргентинац обишао Карвахала и погодио за 1:1.

Хрватски везиста је, помогао да његов тим дође до изједначења, а онда је, у 73. минуту, спектакуларним голом донио предност Барселони над највећим ривалом. Послије сјајаног шута Ракитића голман домаћих Навас је био немоћан. И послије тога наставили су се проблеми за шампиона Европе.

Реал је меч завршио са играчем мање, пошто је у 78. минуту директан црвени картон добио Серхио Рамос. Прилком изласка са терена он се покачио са Пикеом о чему ће сигурно наредних дана писати шпански медији.

Међутим, ни ту није био крај, ерупцију одушевљење на трибинама крцатог стадиона "Сантјаго Бернабеу" донео је резервиста Џејмс Родригез у 85. минуту. Колумбијац је лијепо утрчао на један центаршут Марсела и матирао Тер Штегена за 2:2.

Када су сви помислили да ће то бити коначан резултат, разувјерио их је, ко други него Лионел Меси. У посљедњим стотинкама меча Аргентинац је погодио сам ћошак Навасовог гола и донио Каталонцима велику побједу.

Барселона је овим тријумфом преузела лидерску позицију на табели - има 75 бодова, колико и Мадриђани. Међутим, Реал је теоретски, ипак, ближе титули јер има меч мање, али је сада психолошка предност на страни актуелног шампиона.

Извор: ТАНЈУГ